Optimaliseer je Werkvoorbereiding en Verminder Faalkosten met Snabbt

In de maak- en metaalindustrie kunnen kleine fouten in de vroege stadia van een project uitgroeien tot grote kostenposten verderop in het productieproces. Deze faalkosten kunnen tussen de 5% en 15% van de omzet bedragen, wat een aanzienlijke impact heeft op de winstgevendheid van een bedrijf. Hier komt Snabbt in beeld—een oplossing die niet alleen je werkvoorbereidingsproces stroomlijnt, maar ook de consistentie en nauwkeurigheid verbetert, waardoor faalkosten worden geminimaliseerd.

Het Probleem: Inconsistenties in de Vroege Fasen

In de beginfase van een aanvraag worden vaak details over het hoofd gezien die later voor problemen zorgen. Een veelvoorkomend voorbeeld is dat bestandsnamen niet volledig overeenkomen; het ene bestand bevat bijvoorbeeld een revisienummer, terwijl een ander dat niet heeft, hoewel ze toch bij elkaar horen. Dit soort inconsistenties kunnen leiden tot verwarring op de werkvloer en uiteindelijk tot fouten die kostbare herstelwerkzaamheden vereisen.

Daarnaast komt het vaak voor dat de stuklijst (BOM) in een STEP-bestand niet is bijgewerkt met de juiste revisienummers. Dit kan ertoe leiden dat onderdelen volgens verouderde specificaties worden geproduceerd, wat opnieuw voor faalkosten zorgt.

De Oplossing: Snabbt’s Geavanceerde Werkvoorbereiding

Snabbt biedt een oplossing door ervoor te zorgen dat de PDF-bestandsnaam altijd leidend is, wat voorkomt dat documenten door elkaar gehaald worden. Hierdoor wordt de kans op fouten aanzienlijk verkleind.

Snabbt automatiseert en stroomlijnt ook het proces van calculatie en werkvoorbereiding. In plaats van handmatig urenlang bewerkingstijden in te voeren in ERP-systemen, berekent Snabbt automatisch de bewerkingstijden op basis van de geometrie van onderdelen en vastgelegde normtijden. Dit zorgt voor consistente uitkomsten, onafhankelijk van wie de calculatie uitvoert. Met één druk op de knop worden de stuklijst en alle bewerkingen naar het ERP-systeem geëxporteerd, wat dubbele doorlooptijden voorkomt en de efficiëntie verhoogt.

Kennisborging en Consistentie

Snabbt maakt het mogelijk om belangrijke kennis binnen je organisatie vast te leggen. De ervaring van je medewerkers wordt geborgd in technologietabellen en afspraken die in Snabbt zijn vastgelegd. Dit is cruciaal, want wat gebeurt er als ervaren werkvoorbereiders met pensioen gaan of van functie veranderen? Snabbt zorgt ervoor dat deze kennis niet verloren gaat, maar beschikbaar blijft voor de hele organisatie, ongeacht wie de calculatie of werkvoorbereiding uitvoert.

Een Efficiënter Proces met Minder Faalkosten

Door de kans op faalkosten tijdig aan te pakken met Snabbt, verbeter je niet alleen de efficiëntie van je productieproces, maar leg je ook een solide basis voor duurzame groei en succes. Snabbt helpt je om problemen vroegtijdig te identificeren, zodat je direct actie kunt ondernemen. Dit zorgt ervoor dat je altijd voldoet aan de verwachtingen van je klanten en dat je bedrijf consistent presteert.

Wil je weten hoe Snabbt jouw productieproces kan optimaliseren en faalkosten kan verminderen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden die Snabbt je biedt.

Faalkosten

Meer berichten

Makkelijk Offertes Maken met Snabbt

In de moderne metaalindustrie is tijd geld. Bedrijven staan onder...
snabbt logo

Verfijn uw calculatie en werkvoorbereiding met Snabbt’s nauwkeurige berekening van bewerkingstijden

Snabbt is de toonaangevende calculatiesoftware in de metaalbewerkingsindustrie, ontwikkeld dóór...
Snabbt Linkedin Tampletes 2024 (6)

Snabbt, Zweeds voor snel

In de dynamische wereld van productie en metaalbewerking is tijd...
Linkedin-10-01-24‘‘Een-goed-begin-is-MEER-dan-het-halve-werk

“Een goed begin is méér dan het halve werk”

"Een goed begin is méér dan het halve werk" In...
snabbt deursticker

We zijn live!!

De nieuwe website van Snabbt is live. We zullen deze...
Scroll naar boven